واکسیناسیون سراسری «روتاویروس» در دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز شد

انتشار محتوا: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۱۰:۳۶ بعد از ظهر
همزمان با سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، واکسیناسیون سراسری «روتاویروس» در دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز شد.

به گزارش وبدا، مراسم افتتاحیه ورود «روتاویروس» به چرخه واکسیناسیون ملی با حضور دکتر خواجوی ریاست دانشگاه علوم پزشکی، معاون بهداشت، جمعی از اعضای هیات رئیسه دانشگاه و اصحاب رسانه و تعدادی از مسئولان در محل پایگاه بهداشتی زنده یاد خزائی برگزار شد. 
واکسن روتا ویروس وارد شده به سبد واکسیناسیون کودکان با نام تجاری روتاسیل و به صورت خوراکی در سنین 2-4-6 ماهگی تجویز خواهد شد. این واکسن که الزامات سازمان جهانی بهداشت را دارا است، تاییدیه از سازمان غذا و دارو دارد.

هیچ اقدامی در سلامت کودکان و آینده کشور موثرتر از واکسیناسیون نیست 
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ اقدامی در سلامت کودکان و آینده کشور موثرتر از واکسیناسیون نیست، گفت: هر یک دلار سرمایه گذاری در واکسیناسیون، 20 تا 50 دلار برگشت سرمایه به دنبال دارد.
دکتر علیرضا رییسی در آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتاویروس از روتاویروس به عنوان عامل اصلی اسهال در گروه سنی کمتر از 5 سال به ویژه نوزادان کمتر از یک سال یاد کرد و گفت: اصرار داریم باتوجه به توانمندی بالای شرکت ها و دانشمندان ایرانی، واکسن های مورد نیاز کشور از جمله روتاویروس و پنوموکوک حتی با همکاری کشورهای صاحب علم و فناوری، در داخل تولید شوند.
دکتر رییسی از 173 هزار مورد بستری سالانه به دلیل مشکلات گوارشی و روتاویروس در گروه سنی کمتر از 5 سال در کشور خبر داد و گفت: این بستری ها با اقامت حداقل 4 روز در بیمارستانها صورت می گیرد که تخت روز اشغال را افزایش می دهد که با واکسن روتاویروس می توانیم شاهد کاهش بستری به دلیل مشکلات گوارشی و روتاویروس در کودکان باشیم.
وی گروه هدف واکسیناسیون روتاویروس را جمعیت حدود 1.3 میلیون نفری در هر یک از گروه های سنی 2، 4 و 6 ماهگی دانست و گفت: بر اساس پیش بینی ها سالانه به حدود 5 میلیون دُز واکسن روتاویروس نیاز داریم که به صورت خوراکی و 2 سی سی قابل مصرف است که تولید این واکسن می تواند توسط واکسن سازهای داخلی صورت گیرد. تجمیع واکسن های اطفال کار دشواری است اما برنامه داریم در آینده واکسن تزریقی فلج اطفال را به واکسن پنتاوالان اضافه کنیم.
دکتر رییسی با تاکید بر اهمیت توجه همگانی به پدیده مقاومت میکروبی، خاطرنشان کرد: مقاومت میکروبی و آنتی بیوتیک در حال حاضر از معضلات جدی دنیاست و به زودی گریبان همه را خواهد گرفت. اگر بی رویه آنتی بیوتیک ها، تجویز و مصرف شوند پیش بینی می شود تا 20 سال آینده، سلاحی برای مقابله با بسیاری از بیماریها نداشته باشیم و سالانه بالای 35 میلیون نفر مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی در دنیا ثبت شود.
یادآور می‌شود، اثربخشی واکسن روتاویروس در پیشگیری از ابتلا به گاستروآنتریت روتا ویروسی 74 درصد و در پیشگیری از ابتلا به فرم شدید بیماری 98 درصد است. تحقیقات نشان داده است میزان بستری به علت گاستروآنتریت روتا ویروسی در دو سال اول بعد از واکسیناسیون 95/8 درصد کاهش می یابد.
 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس