طبق آخرین گزارش کشوری، سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران و جهان می باشد. سـازمان بهداشـت جهانـی تخمیـن میزنـد کـه در حـدود یـک سـوم سـرطان هـا قابـل پیشـگیری و یـک سـوم دیگـر، در صـورت تشـخیص زود هنـگام و مداخـلات درمانـی مناسـب، قابـل درمـان انـد. مطالعـات نشـان مـی دهنـد کـه انجـام برنامه هـای تشـخیص زودهنـگام، میتواننـد اثـرات چشـمگیری داشـته باشـند. یکی از مهم ترین جنبه های مدیریت سرطان، برخورداری از اطلاعات دقیق و معتبر به خصوص اطلاعات تشخیص سرطان و بروز آن است که معمولاً از این رهگذر اجرای مناسب برنامه ثبت سرطان به دست می آید. البته هدف غایی این برنامه کمک به افزایش امید به زندگی و کیفیت زندگی بیماران است.
کمیته دانشگاهی ثبت سرطان با حضور جناب آقای دکتر احمدی و معاونین ایشان و سایر مدعوین به منظور برنامه ریزی جهت بررسی و پیشگیری منطقه ای، وحدت رویه در تنظیم آماری بیماری سرطان و ثبت اطلاعات بیماران مبتلا به سرطان و توسعه تحقیقات اپیدمیولوژیک در خصوص سرطانها، در محل سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار گردید.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اهمیت پیشگیری از بروز سرطان ها ، بر لزوم آموزش عمومی در خصوص ترویج سبک زندگی سالم و کاهش مواجهه با عوامل زیان بار و سرطان زا تاکید کردند. ایشان اهمیت انجام اقدامات مداخله ای و انجام طرح های تحقیقاتی با هدف کاهش بروز سرطان در منطقه را یادآور شدند.