برگزاری کارگاه آموزشی مراقبت های تغذیه ای و هرم غذایی سالمندان

انتشار محتوا: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۱۳:۳۲ بعد از ظهر
 سالمندی پدیده‌ای طبیعی است که با تغییرات فیزیولوژیک همراه است. روند این تغییرات در افراد گوناگون، یکسان اما سرعت آن متفاوت است. یکی از نکات اساسی در حفظ سلامت سالمندان، توجه به تغذیه آن ها می باشد. خوب خوردن و غذای خوب خوردن در هر سنی بسیار مهم است، این امر در سنین سالمندی ممکن است به دلیل محدودیت های فیزیکی و یا مسائل اقتصادی و … و عدم توجه به این موضوع، مشکلاتی را ایجاد کند. با افزایش سن بسیاری از افراد و سالمندان دچار تغییر ذائقه می شوند و از نظر آن ها، غذاها طعم و مزه ی غذاهای قبلی را ندارند که این امر نشانگر این است که فرد سالمند حدود نیمی از حس خود و میل به غذا خوردن را از دست داده است. بعضی هم به دلیل نداشتن دندان، دندان مصنوعی، درد دندان، زخم دهان، خشکی دهان مشکل در جویدن غذا دارند. از این رو دقت در تغذیه سالمندان برای حفظ سلامت بدنی آن ها و برای جلوگیری از بروز بیماری های مزمن و عوارض سوء تغذیه، بسیار اهمیت دارد. 
 
هرم مواد غذایی به سالمندان می‌آموزد تا در طول روز مواد غذایی مورد نیاز خود را بر اساس 6 اصل تغذیه صحیح (کفایت، تعادل، میانه‌روی، تنوع، کنترل کالری و انرژی و تراکم مواد مغذی) انتخاب کنند. در واقع با استفاده از این هرم سالمندان می‌توانند مواد مغذی مورد نیازشان را همراه با مقادیر مناسب انرژی به طور همزمان به‌ دست آورند. به همین منظور به همت واحد بهبود تغذیه جامعه کارگاه آموزشی مراقبت های تغذیه ای و هرم غذایی سالمندان ویژه مراقبین سلامت در تاریخ 1401/9/9 در محل سالن سلامت معاونت بهداشت برگزارگردید. 
 

 

 
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس