برگزاری کمیته دانشگاهی پیشگیری وکنترل اختلالات ناشی از کمبود ید IDD

انتشار محتوا: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۶:۱۸ بعد از ظهر
برگزاری کمیته دانشگاهی پیشگیری وکنترل اختلالات ناشی از کمبود ید IDD
به همت واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت کمیته دانشگاهی پیشگیری وکنترل اختلالات ناشی از کمبود یدIDD در تاریخ  16 مهر 1401 از ساعت 8:30 الی 10:30 در سالن سلامت معاونت بهداشت با حضورمعاون بهداشت، مسئولین واحدهای ستادی ، کارشناسان معاونت غذا و دارو و جانشین اتاق اصناف شهرستان برگزار شد.در ابتدای جلسه دکتر جواد صادقی نسب معاون محترم بهداشت دانشگاه و رئیس کمیته با تاکید به نقش مهم ید، در خصوص اهمیت برگزاری این کمیته و پیگیری مصوبات آن نکاتی را بیان نمودند. دیگر سخنران جلسه مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت بود که هدف از تشکیل این کمیته را پیگیری وضعیت نمک های موجود در سطح تولید، توزیع ومصرف اعلام نمود و خاطرنشان کرد : ید یکی از ریز مغذی های اساسی است که با شرکت در تولید هورمون تیروئید و تاثیر در سلامت واعمال حیاتی انسان در کلیه مراحل زندگی اعم از دوران جنینی ،کودکی وبلوغ مورد نیاز می باشد. وی ضمن اشاره به اهمیت مصرف ید ادامه داد : کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی می شودکه مهمترین آنها اثر مخرب برتوانایی های ذهنی وجسمی افراد جامعه وبخصوص کودکان ونوجوانان و مهمترین عامل عقب افتادگی رشد ذهنی بشر می باشد که البته قابل پیشگیری می باشد .
 
دبیر کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید ضمن انتقاد از تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ و نمک دریا تحت عناوین مختلف از این نمک ها به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنان مان نام برد و خاطرنشان کرد :فاقد ید بودن و وجود فلزات سنگین در نمک های غیر تصفیه عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. پیگیری مصوبات جلسه قبل (طرح ضربتی ارزیابی نمک های مصرفی و...)
 
گفتنی است درپایان جلسه مقرر گردید نظارت بیشتر ومستمر برفعالیت واحدهای تولیدی، سطح عرضه، خواروبارفروشی ها، مراکز تهیه وتوزیع غذا، عطاری ها صورت پذیرد و همچنین برنامه های آموزشی بیشترو موثرتر در خصوص نحوه نگهداری ومصرف نمک تصفیه شده یددار انجام گردد.
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس