نمک یکی از املاحی است که در خوراک روزانه ما وجود دارد و اکثر مواد غذایی دارای نمک پنهان هستند. ید ماده معدنی است که بدن ما به میزان بسیار کمی به این ماده نیاز دارد وکمبود آن باعث اختلالات مختلفی از جمله عقب ماندگی ذهنی، کم کاری تیرویید، گواتر، مرده زایی و سقط جنین و ناهنجاری های مادرزادی می شود. به همین دلیل بعد از تصفیه نمک، به آن ید اضافه می کنند . ید به نور حساس است به همین خاطر باید نمک مصرفی دور از نور و رطوبت و در پلاستیک مقاوم به نور نگهداری شود. نمک دریا به خاطر عوارض مختلفی که دارد توصیه نمی شود. مشکلات نمک دریا از جمله ناخالصی های زیاد از جمله گچ و دارا بودن فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه و کادمیوم که سرطان زا بوده و باعث تخریب کبد، کلیه و ریه می شود اشاره کرد. نمک دریا به خاطر نداشتن ید باعث مشکلات تیروییدی و عقب ماندگی ذهنی می شود. مصرف زیاد نمک به دلیل افزایش شانس بیماری های قلبی، کلیوی، پوکی استخوان و فشارخون توصیه نمی شود. حذف نمکدان از سفره غذا، پرهیز از مصرف غذاهای فراوری شده و فست فودها، چیپس، پفک و کم کردن نمک در موقع پخت غذا را از راهکارهای کاهش مصرف نمک دانست. با توجه به اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده و اهمیت آن در سلامتی به همت واحد بهبود تغذیه جامعه در تاریخ سه شنبه 22 شهریور1401 کارگاه آموزشی" اهمیت مصرف نمک یددار و نقش آن در سلامتی" در محل سالن اجتماعات معاونت بهداشت برگزار گردید.