برگزاری جلسه آموزشی اهمیت مصرف شیر و لبنیات ویژه اعضای تیم سلامت

انتشار محتوا: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۱:۵۵ قبل از ظهر
دسترسی به رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب برای رشد و نمو و ارتقا سیستم ایمنی کودک ، حفظ بدن و محافظت از بیماریهای عفونی و غیر واگیر (NCDs) در زندگی بزرگسالان ضروری است. تغذیه مناسب و جمعیت مولد سالم به عنوان پیش نیاز مهمی برای کاهش فقر و توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود . بنابراین بهبود رژیم های غذایی خانواده و وضعیت تغذیه کودکان در سطح جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره (MDGs) مربوط به ریشه کنی فقر شدید و گرسنگی (MDG 1) و افزایش آن ضروری است. بیش از 6 میلیارد نفر در سراسر جهان شیر و فرآورده های لبنی مصرف می کنند.سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی در کشورهای توسعه یافته بیشتر است ، اما فاصله این سرانه با بسیاری از کشورهای در حال توسعه زیاد است.

 

تقاضا برای شیر و فراورده های لبنی در کشورهای در حال توسعه با افزایش درآمدها ، رشد جمعیت ، شهرنشینی و تغییر رژیم های غذایی رو به افزایش است. این روند در شرق و جنوب شرقی آسیا به ویژه در کشورهای پرجمعیت مانند چین ، اندونزی و ویتنام رو به افزایش است.
 
درکشور ما سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است. براساس نتایج بررسی مصرف غذایی خانوارهای کشور ، متوسط مصرف سرانه شیر و لبنیات 190 گرم در روز است که با پیشنهادهای"سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه250 گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.
 
مصرف شیر و لبنیات به میزان قابل توجهی تحت تأثیر طیفی از عوامل مختلف از جمله دسترسی فیزیکی ، دسترسی اقتصادی ، فرهنگ و سواد تغذیه ای قرار می گیرد. به همین منظور به مناسبت روز جهانی شیر به همت واحد بهبود تغذیه جامعه در تاریخ 1401/3/17 جلسه آموزشی اهمیت مصرف شیر و لبنیات ویژه 40 نفر از اعضای تیم سلامت برگزارشد
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس