سوء تغذیه یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر 5 سال است. از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان می توان به اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش موارد مرگ و میر ، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، افت تحصیلی و تحمیل هزینه های سنگین به آموزش وپرورش کشور و از دست دادن روزهای کاری توسط والدین را نام برد که بار سنگین مالی بر اقتصاد جامعه هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی وارد می سازد. سوء تغذیه مادر در دوران بارداری، از مشکلاتی است که اثرات عمیقی بر سلامت دوران بارداری می گذارد و سلامت مادر و جنین را حتی طی سالهای پس از زایمان نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در کودکانی که به دلیل سوءتغذیه در طی بارداری با وزن کمتر از 2500 گرم متولد می شوند، خطر مرگ و میر بیشتر از فرزندان با وزن طبیعی است. همچنین شانس ابتلا به چاقی و بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان در دوران بزرگسالی در این کودکان بیشتر است. از مهمترین علل بروز سوء تغذیه در مادران و کودکان می توان به فقر، دسترسی نداشتن به غذای کافی، بیسوادی، بیکاری ، نا آگاهی های تغذیه ای ، خشکسالی ، بحران ها مثل سیل، اپیدمی بیماری های عفونی مثل شیوع بیماری کووید- 19 در شرایط فعلی و تبعات اقتصادی آن اشاره نمود. به همین منظور به همت واحد بهبود تغذیه جامعه و با حضور معاون محترم بهداشت دانشگاه و مسئولین واحدهای ستادی نشست بهبود امنیت غذایی و تغذیه کودکان زیر پنج سال و مادران باردار و شیرده دچار سوء تغذیه در تاریخ 1401/03/30 در محل سالن سلامت معاونت بهداشت برگزارشد. در این نشست مهمترین چالش ها در زمینه بهبود امنیت غذایی و تغذیه کودکان زیر پنج سال و مادران باردار و شیرده دچار سوء تغذیه مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت و مصوباتی دراین مورد به تصویب رسید.