سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه ارتقای سطح سلامت افراد یکی از مهمترین شاخصهای توسعه در هر جامعهای است، گفت: ارتقای سطح سلامت مادران و پیشگیری از مرگ مادری جزو مهمترین و بارزترین شاخصهای حوزه سلامت است.
به گزارش وبدا، دکتر رضا احمدی در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما و تجلیل از ماماهای نمونه دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه بحمدالله در طی 4 سال گذشته این دانشگاه مرگ مادری نداشته است، تصریح کرد: وجود بستر فیزیکی مناسب در حوزههای بهداشت، درمان و آموزش از جمله بخش LDR، روشهای نوین زایمان بدون درد، حضور ماما در پایگاههای سلامت و وجود همکاران مامای مجرب، باانگیزه و آگاه به علم روز از جمله دلایل تحقق این موفقیت است.
وی با اشاره به اینکه 79 ماما در بخش دولتی و 51 ماما در بخش خصوصی در حوزه خدمات سلامت مادران در شهرستانهای گناباد و بجستان مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: باید با بهرهبردن از توان این کارشناسان در کنار سایر عوامل به ارتقای سطح سلامتی مادران کمک کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با قدردانی از ماماهای شاغل در حوزه درمان گفت: ماماهای این حوزه علاوه بر داشتن تجربه و مهارت لازم باید از دانش همکاران محترم متخصص زنان هم کمک بگیرند که خوشبختانه این مهم به خوبی در دانشگاه علوم پزشکی گناباد محقق شده است و در همین زمینه از یکایک متخصصین محترم زنان در شهرستانهای گناباد و بجستان و به ویژه خانم دکتر محمودیان که به عنوان استاد معین در این حوزه هستند، سپاسگزاری مینمایم.
دکتر احمدی تاکید کرد: سطح علمی بالای ماماها باعث کاهش مرگ و میر مادری، کاهش مرگ و میر نوزادان، حذف کزاز نوزادی و توجه مادران بر تغذیه با شیر مادر شده است.
وی با قدردانی از ماماهای شاغل در حوزه بهداشت، تلاش آنها در زمینه مشاورههای باروری سالم را موجب افزایش نرخ باروری عنوان کرد و افزود: برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان، ترویج زایمان طبیعی، غربالگری از نظر سرطان پستان و مشاورههای شیردهی از دیگر اقدامات خوب ماماهای این حوزه است.
دکتر احمدی با اشاره به قدمت 29 ساله آموزش مامایی در دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گفت: همکاران فرهیخته ما در گروه مامایی دانشگاه تلاش دارند تا با کمک گرفتن از بستر فیزیکی بیمارستان و فضاهای مناسب آموزشی، علم روز مامایی را به دانشجویان بیاموزند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه آموزش مامایی و همچنین ظرفیتها و توانمندی موجود تلاش میکنیم تا مجوز پذیرش دانشجو در مقطع دکترا را اخذ کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به آیه «فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحسَنُ الخالِقینَ»، گفت: خداوند در میان تمام مخلوقات کرامت ویژهای به انسان بخشیده و در مورد آفرینش هیچ مخلوقی او را اینگونه تکریم نکرده است.
دکتر رضا احمدی به اهمیت جایگاه و نقش ماماها اشاره کرد و افزود: ماماها اولین افرادی هستند که با این موجود زیبا و باکرامت خلقت روبرو میشوند.
وی تصریح کرد: پرورش این انسان شایسته خلقت علاوه بر الطاف کریمانه باری تعالی نیاز به مراقبتهای خاص دوران پیش ، حین و پس از بارداری دارد که ماماها یکی از اعضای مهم و تاثیرگذار تیم بهداشتی در این فرآیند هستند.