مصرف نمک در ایران
• نمک نامی است عام که به کلرور سدیم گفته می شود، نمک به مقدار حدود 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است.
• ایران یکی از پر مصرفترین کشورهاست طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود 10 تا 15 گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (5 گرم) است.
• سرانه مصرف نمک در یک سال توسط ایرانیها، شش کیلوگرم است؛ در حالی که در جهان سه کیلو نمک میخورند.
• بهطور کلی 87درصد کشورها بیشتر از 3گرم در روز نمک مصرف میکنند و فقط 6کشور پیشرفته دنیا هستند که با اجرای برنامههای جهانی کاهش مصرف نمک، حد پایین تعیین شده توسط WHO را مصرف میکنند.
• ! ما دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور میکنیم!
نمک عامل افزایش فشار خون
• امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.
• آمارها نشان می دهد که از هر 800 مورد مرگ و میر در کشور 300 مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد.
• تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد.
• سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از 2300میلی گرم در روز (معادل حدود 5 گرم نمک)باشد.
• انواع محصولات غذایی مثل سوسیس، کالباس، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک و انواع سس ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند.
• نمک نامی است عام که به کلرور سدیم گفته می شود، نمک به مقدار حدود 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است.
• ایران یکی از پر مصرفترین کشورهاست طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود 10 تا 15 گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (5 گرم) است.
• سرانه مصرف نمک در یک سال توسط ایرانیها، شش کیلوگرم است؛ در حالی که در جهان سه کیلو نمک میخورند.
• بهطور کلی 87درصد کشورها بیشتر از 3گرم در روز نمک مصرف میکنند و فقط 6کشور پیشرفته دنیا هستند که با اجرای برنامههای جهانی کاهش مصرف نمک، حد پایین تعیین شده توسط WHO را مصرف میکنند.
• ! ما دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور میکنیم!
نمک عامل افزایش فشار خون
• امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.
• آمارها نشان می دهد که از هر 800 مورد مرگ و میر در کشور 300 مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد.
• تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد.
• سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از 2300میلی گرم در روز (معادل حدود 5 گرم نمک)باشد.
• انواع محصولات غذایی مثل سوسیس، کالباس، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک و انواع سس ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند.
• بررسیهای انجام شده مشخص کرده درصورتی که افراد تنها 3 گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود 50 درصد از بیماریهای قلبی عروقی کاهش خواهد یافت.
نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم !
• حدود نیمی از زنان مسن تر از 45 سال و 90 درصد زنان مسن تر از 75 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوند.
• کاهش تراکم توده ی استخوان به دنبال دریافت زیاد نمک در زنان یائسه بیشتر از سایرزنان میباشد .
• مردان مسن نیز به پوکی استخوان مبتلا می شوند که البته میزان ابتلای آنان کمتر از زنان است.
• به طور تقریبی از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.
• پوکی استخوان بیماری است که با کم شدن توده ی استخوان و نابودی ساختمان بافت استخوان توصیف میشود،که منجربه شکستگی استخوان و افزایش خطر شکستگی لگن ،ستون فقرات و مچ دست میشود.
• در پوکی استخوان ،استخوان ضعیف شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی شود.
• پوکی استخوان باعث کاهش کیفیت زندگی و برای برخی باعث معلولیت دائمی می گردد
• از دست دادن استخوان ها به طور خاموش و بی سر و صدا اتفاق می افتد و اغلب هیچ علامتی تا زمان رخ دادن شکستگی وجود ندارد
• دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادارای آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است.
• مصرف بیش از 5گرم نمک در روز بر تراکم استخوان اثر منفی واضحی دارد.
سرطان معده ارمغان مصرف زیاد نمک
• سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است
• دومین سرطان کشنده در ژاپن سرطان معده می باشد زیرا در این کشور مصرف غذا های شور و دودی بسیار رایج است
• مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است.
• مطالعات نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابلتوجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد.
• همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف میکنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.
• نان، انواع گوشتهای فرآوری شده مانند همبرگر، کالباس، گوشت و ماهی نمکسود شده و همچنین خیار شور، پنیر،خشکبار بوداده نمک بالایی دارند.
• توصیه شده است که مصرف روزانه نمک کمتر از 5گرم یعنی معادل یک قاشق چایخوری باشد.
• بر اساس مطالعات افزایش سرطان در کسانی مشاهده شد که روزانه 12 تا 15 گرم نمک مصرف می نمودند.
نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم !
• حدود نیمی از زنان مسن تر از 45 سال و 90 درصد زنان مسن تر از 75 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوند.
• کاهش تراکم توده ی استخوان به دنبال دریافت زیاد نمک در زنان یائسه بیشتر از سایرزنان میباشد .
• مردان مسن نیز به پوکی استخوان مبتلا می شوند که البته میزان ابتلای آنان کمتر از زنان است.
• به طور تقریبی از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.
• پوکی استخوان بیماری است که با کم شدن توده ی استخوان و نابودی ساختمان بافت استخوان توصیف میشود،که منجربه شکستگی استخوان و افزایش خطر شکستگی لگن ،ستون فقرات و مچ دست میشود.
• در پوکی استخوان ،استخوان ضعیف شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی شود.
• پوکی استخوان باعث کاهش کیفیت زندگی و برای برخی باعث معلولیت دائمی می گردد
• از دست دادن استخوان ها به طور خاموش و بی سر و صدا اتفاق می افتد و اغلب هیچ علامتی تا زمان رخ دادن شکستگی وجود ندارد
• دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادارای آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است.
• مصرف بیش از 5گرم نمک در روز بر تراکم استخوان اثر منفی واضحی دارد.
سرطان معده ارمغان مصرف زیاد نمک
• سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است
• دومین سرطان کشنده در ژاپن سرطان معده می باشد زیرا در این کشور مصرف غذا های شور و دودی بسیار رایج است
• مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است.
• مطالعات نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابلتوجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد.
• همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف میکنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.
• نان، انواع گوشتهای فرآوری شده مانند همبرگر، کالباس، گوشت و ماهی نمکسود شده و همچنین خیار شور، پنیر،خشکبار بوداده نمک بالایی دارند.
• توصیه شده است که مصرف روزانه نمک کمتر از 5گرم یعنی معادل یک قاشق چایخوری باشد.
• بر اساس مطالعات افزایش سرطان در کسانی مشاهده شد که روزانه 12 تا 15 گرم نمک مصرف می نمودند.