روز جهانی غذا

انتشار محتوا: ۲ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۱۳:۲۵ بعد از ظهر
متحد در برابر گرسنگی
بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، سالروز جهانی غذاست. در این روز، سازمان های بین المللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند. استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فن آوری از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم می شود.
در حال حاضر 925 میلیون گرسنه در جهان وجود دارد .گرسنگی نه تنها باعث کوتاهی عمر می گردد بلکه خسارات جبران ناپذیری به صلح، آرامش و رفاه ملت ها وارد می سازد. این پدیده نیاز به عملیات عاجلی دارد که تنها تهیه غذا نبوده، بلکه ریشه یابی علل گسترش جهانی گرسنگی، پایداری و تداوم آن است.
جشن روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوء تغذیه و فقر در 150 کشور در سراسر دنیا برگزار می شود.
روز جهانی غذا، روز همدردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی محروم اند و در این محرومیت، دستان بی توانشان از دامان زندگی کوتاه می شود. قدر غذا، این نعمت آغازین خلقت را بدانیم و با مصرف درست و عدم اسراف، با گرسنگان جهان همدردی کنیم. هنگام دور ریختن غذا به این بیندیشیم که این غذا می تواند گرسنه ای را برای یک روز هم که شده از گرسنگی و مرگ نجات دهد.
روز جهانی غذا تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و شکم های برآمده است که به خود آیند و صدها هزار هم نوع را از چنگال هیولای هولناک مرگ نجات بخشند.

فائو، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد
فائو در ماه اکتبر سال 1945 براساس گردهمائی نمایندگان 42 کشورجهان در کبک کانادا تاسیس شد و در حال حاضر بزرگترین موسسه تخصصی سازمان ملل متحد به شمار می رود. این سازمان در حال حاضر دارای 169 کشور عضو، یک عضو وابسته (پورتوریکو) و یک سازمان عضو (جامعه اقتصادی اروپا) می باشد. اهداف این سازمان را می توان بشرح زیر برشمرد:
- بالابردن سطح تغذیه و استانداردهای زندگی مردم کشورهای عضو
- بهبود تولید و توزیع مواد غذائی و فرآورده های کشاورزی
- بهبود کیفی شرایط زندگی روستائیان در جهان
- حفاظت منابع طبیعی و ارتقاء وضع توسعه پایدار
فعالیتهای فائو مشتمل بر موارد زیر است :
- کمک و ارائه توصیه های فنی به جامعه کشاورزی به نمایندگی از طرف دولتهای عضو و موسسات مالی
- جمع آوری، تحلیل و انتشار اطلاعات
- ارائه رهنمود به دولتها در برنامه ریزی و سیاستگزاریهای بخش کشاورزی
- ایجاد امکانات برای ملاقات بین نمایندگان دولتها و بحث در مورد مسائل کشاورزی و غذا

هدف اساسی سازمان فائو زدودن فقر و گرسنگی است. جهت گیری و اولویتهای این سازمان ثمره 50 سال مطالعه و تجربه است. از آنجا که فقر و گرسنگی با یکدیگر در ارتباط هستند، فائو هدف خود را تامین و دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذا برای همه کس و در همه جا قرار داده است.
..................................................................................................................................................
روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند.
در این روز به یاد 925 میلیون گرسنه ای باشیم که در جهان وجود دارد و سعی کنیم به نوبه خود در کاهش این آمار سهیم باشیم
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس